woensdag 30 juni 2010

Investeren in onroerend goed in Egypte.

Nu door de mondiale crisis de prijzen in het onroerend goed zwaar onder druk staan. Is het voor veel mensen die investeren in recreatief onroerend goed van groot belang om te weten waar nog regio's zijn waar een goede groeipotentie te verwachten valt.

Egypte is een regio welke momenteel nog in de lift zit en waar de verwachting is dat dit de komende jaren ook nog wel gestaag zal doorgroeien. Het is pas sinds 1996 mogelijk voor mensen die een andere nationaliteit dan de Egyptische hebben om onroerend goed in dit land aan te schaffen. En niet alleen aankopen mag, maar en dat is natuurlijk niet minder belangrijk, u kunt uw onroerend goed ook weer doorverkopen aan iemand uit een ander land.

Nadat de markt aan de buitenlanders werd vrijgegeven kreeg je de eerste jaren een wildgroei van allerlei projecten. Vaak werden er goedkope projecten neergezet, waar vooral de kwaliteit en duurzaamheid nog wel een onder te leiden had.
Sinds enkele jaren is er een kentering zichtbaar. Er zijn nu diverse duurzame projecten waar je in kunt investeren. Vaak ook met goede verhuurgaranties. Dit is voor een belegger natuurlijk goed nieuws.
Door het goede en constante klimaat welke Egypte bijna het hele jaar door heeft is dit ook een voordeel voor de bezettingsgraad.
Er is op het gebied van cultuur en geschiedenis ook veel te beleven in Egypte. Ook voor watersporters en vooral duikers biedt dit prachtige land heel veel kansen. Je kunt in de Rode Zee prachtig duiken.
Ook wordt er hard aan de infrastructuur van het land gewerkt. Er komen betere wegen en nieuwe vliegvelden.

Als u besluit om zich verder te verdiepen in de aanschaf van recreatief vastgoed in Egypte dan is het belangrijk om u goed te informeren op de mogelijkheden en onmogelijkheden. De juridische wetgeving is toch wel anders dan bij ons in west Europa.
Ook van belang is om een ontwikkelaar of makelaar te vinden welke goed aansluit bij uw wensen en u persoonlijk een goed gevoel geeft. Ook is het van belang dat u niet zo maar gaat investeren zonder een kijkje ter plekke te nemen. Egypte is een heel ander land dan bijvoorbeeld Italiƫ, Frankrijk of Spanje en staat op het gebied van receatief onroerend goed eigenlijk relatief gezien nog maar in zijn kinderschoenen.

Dit artikel is een objectief geschreven artikel. U kunt hier dus verder geen enkel recht aan ontlenen. Ook doen wij in dat kader ook geen uitspraken over met welke makelaar en/of ontwikkelaar u eventueel in zee zou moeten gaan. Het is aan u zelf om dit verder uit te werken.

Voor een aanbod van onroerend goed in Egypte kunt u gaan naar www.recreatiewoning.nl .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten