vrijdag 7 oktober 2011

Hoe een vakantiehuis verhuren of verkopen

U heeft een vakantiehuis of tweede woning en wil deze verhuren danwel verkopen. Hoe dit te doen ? Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt dit laten doen door een makelaar welke actief is op de tweede woning markt of een verhuurorganisatie welke een aanbod van vakantiehuizen in zijn aanbod heeft.
Dit heeft voordelen en nadelen. Om maar met de voordelen te starten ! Dergelijke partijen nemen u werk uit handen, contact met potentiële kanidaten om uw woning te kopen danwel te huren verlopen via de partij waarmee u in zee bent gegaan. U heeft dus relatief weinig beslommeringen betreffende uw vakantieobject en ervan uitgaande dat u met een degelijke makelaar of organisatie in zee bent gegaan mag u ervan uitgaan dat uw zaken naar behoren wordt behartigd.
Nadeel van een zakelijke partij is de vaak hoge kosten welke deze met zich mee brengen.
Een makelaar welke u de opdracht heeft gegeven om uw tweede woning te verkopen zet doorgaans een verkoopcommissie in rekening. Afhankelijk van de makelaar en het land waar u uw tweede huis heeft staan moet u rekening houden met commissies variërend van 2 % tot soms wel 10 %.
Bij het uit handen geven van de verhuur van uw vakantiehuis door een professionele verhuurorganisatie moet u rekenen dat deze 15 % tot 35 % van het totale verhuurbedrag in kunnen houden.
Dergelijke commissies als hierboven genoemd zijn voor de consument doorgaans het overwegen waard om te kijken naar alternatieven. Recreatiewoning.nl is een partij welke voor steeds meer particulieren als alternatief wordt gezien.

Hoe gaan wij te werk ?
Wij werken als intermediair, dit wil zeggen dat wij u een platform kunnen bieden waar u zelf uw tweede huis of vakatiewoning plaatst op de website van Recreatiewoning.nl. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw recreatieobject een doelgericht publiek trekt. Dit doen wij op verschillende manieren, maar ons uithangbord is de website van Recreatiewoning.nl. Door de goede domeinnaam scoort deze standaard al goed in de belangrijke zoekmachienes als bijvoorbeeld Google en Bing.
Daarnaast wordt onze website op talloze manieren gepromoot en daarnaast ondersteunen wij de website ook nog door doelgericht social-media in te zetten.
Het contact onderhouden met potentiële huurders of kopers van uw recreatiewoning doet u zelf. Voordeel is hierbij dat niemand beter dan u zelf de unieke eigenschappen van uw recreatieobject kan aanprijzen.
Doordat de eigenaar van de woning zelf de onderhandelingen doet en zelf de advertentie actueel kan houden, maakt dit dat u een object voor een scherpe prijs op onze website kan plaatsen. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u door naar de rubriek adverteren.

Als u naar aanleiding van dit artikel nog verdere vragen en/of opmeringen heeft dan vernemen wij deze graag van u. Wij raden u dan ook aan op contact met ons op te nemen.


--------------------------------------------------------------------------------

Geen opmerkingen:

Een reactie posten