donderdag 8 juli 2010

Waarom koop u een tweede huis ?

Veel mensen dromen ervan, een tweede huis in Nederland danwel in het buitenland. Want het aankopen van recreatief onroerend goed in het buitenland heeft de laatste tien jaar een grote vlucht genomen.
Landen als Frankrijk, Spanje en Italië scoren als jaren goed bij ons Nederlanders. Maar er komen ook nieuwe gebieden op, wat te denken van landen als Oostenrijk, Bulgarije, Egypte en ook Marokko mag zich in een stijgende belangstelling verheugen.

Waarom koopt u een vakantiehuis in een ander land. Is het voor eigen gebruik of dient de recreatiewoning puur als belegging en verhuurt u de woning het hele jaar door ? Dit zijn belangrijke dingen om in ogenschouw te nemen voordat u beslist om in een ander land recreatief onroerend goed aan te schaffen.

Als u vastgoed aanschaft om hoofdzakelijk zelf van gebruik te maken dus een tweede woning (of misschien wel uw nieuwe permanente verblijf) dan is het belangrijk om zeker te weten dan het land en de regio goed bij uw behoeften aansluit. Veel mensen willen een tweede huis kopen in een ander land. Dit gebeurt vooral als ze er een prettige vakantie hebben gehad. Maar als u er op jaarbasis een aantal maanden verblijft dan is het belangrijk dat u veel over het land en zijn wetgeving weet. En vergeet ook niet te checken hoe het belastingstelsel in het desbetreffende land in elkaar zit. Ook op het gebied van het verzekeren van uw tweede huis en daarbij behorende inboedel wil in een vreemd land nog wel eens anders in elkaar zitten dan dat u gewend bent.
Zoek alles eerst goed uit en ga dan pas gericht kijken naar een leuke tweede woning.

Als u een vakantiehuisje of appartement in het buitenland wilt aanschaffen uit het oogpunt van een belegging, dan is het minder belangrijk dat u het land goed en de gebruiken goed kent. U verblijft er immers zelf toch niet. Wat wel belangrijk is om te weten hoe het koopproces en alles wat daar bij komt kijken in het desbetreffend land in elkaar zit.
Als u recreatief onroerend goed als investering wilt kopen dan is het raadzaam om met een partij in zee te gaan die u desgewenst alles uit handen kan nemen. Denk dan bijvoorbeeld aan zaken als:
- het zoeken van huurders
- het innen van de huursom
- het onderhouden van uw vakantiewoning
- de schoonmaak van het object
- controle bij uitchecken van de huurders
Ze nemen voor al deze werkzaamheden wel een bepaald percentage van de huursom maar u heeft dan wel de zekerheid dat het één en ander in goede banen wordt geleid door de verhuurorganisatie. Je hebt zelfs projecten waar je een zogenaamd gegarandeerd rendement kunt innnen op jaarbasis. Als dit u wat lijkt doe dan altijd wel eerst goed onderzoek naar de organisatie die dit voor u zal moeten uitvoeren. Het internet is een mooi medium om in contact te komen met mensen die u al zijn voorgegegaan in het proces.

Kort resumerend:
- ga niet over één nacht ijs bij aankoop van een tweede huis of vakantiewoning
- kijk goed naar de regelgeving van een desbetreffend land
- kijk naar de kwaliteit van het onroerend goed
- bij beleggen, kijk goed naar de mogelijkheden om een goed rendement te halen

2 opmerkingen:

  1. Bij aanschaf of huur van een recreatiewoning kun je vaak ook met de exploitant van het park praten. Zij hebben vaak de kennis in huis over hypotheken en dergelijke. Mooie vakantie- danwel recreatiewoningen zijn te vinden bij TopParken. Richten zich meer op het hogere segment. Http://www.top-parken.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte makelaars en geïnteresseerden,

    Wij willen u er graag op attent maken dat er een nieuw Nederlands, meertalig, tweede huis platform beschikbaar is. www.secondhome-abroad.com geeft professionele aanbieders de mogelijkheid om maximaal 20 gratis objecten aan te bieden. Particulieren aanbieders voor verkoop en verhuur kunnen ook gratis hun tweede huis op secondhome-broad.com aanbieden.
    Aanbieders uit alle delen van de wereld maken secondhome-abroad.com een aantrekkelijke plek voor aanbieders en potentiele kopers.

    Wij nodigen alle geïnteresseerden uit om ons tweede huis platform te bezoeken.

    Met vriendelijke groet,

    Secondhome-abroad.com

    BeantwoordenVerwijderen